dissabte, 12 d’octubre del 2019

MÉS RECEPTES

I ara us   passo més receptes  en format video.
Bon profit!!!!!!!!!!

Com cuinar el brócoli


Patatas con brócoli K Arguillano



Salteado de pasta con setas y brócoli








RECEPTES AMB BRÒCOLI


Us passo els links d'algunes  receptes que es poden fer amb brócoli


Recetas de brócoli

Amanida de brócoli

Frittata de brócoli

CONSELLS DE COM CUINAR EL BRÒCOLI


No és gens difícil incloure bròcoli en la nostra dieta habitual, es pot cuinar de maneres molt diferents, però fixant-se que sigui  una cocció curta, ja que és així com les seves propietats.
La cocció més recomanada és al vapor o amb poca quantitat d’aigua. Una vegada l’aigua estiga en ebullició, no s’han de superar els 10 minuts de cocció.

També es pot cuinar al forn o bullir-lo lleugerament per a acabar-lo després a la planxa o saltant-lo amb altres vegetals, fruita seca, tofu o trossets de pernil.


US ACONSELLO MIREU EL SEGÜENT VÍDEO

Ara toca una mica descansar de llegir i visualitzar  un video molt interessant ,que ha fet en Xevi Verdaguer,és un psicoimmunòleg i juntament amb la dietista Sheila  Farràs ens expliquem com fer sucs saludables i que contenen brócoli


CONSELLS COM EVITAR ELS GASOS DEL BRÒCOLI



·         No s'han de combinar mai en un mateix àpat dues verdures crucíferes (com la col i coliflor, o les cols de Brussel·les i el bròquil).

·         És convenient combinar el bròcoli amb un gra d’all, una mica de ceba, una mica de gingebre o unes llavors carminatives, com el comí, per fer-ho més digerible.

·         Amanir sempre el bròcoli amb un rajolí d’oli cru, que ens ajudarà a assimilar-lo millor.

Si tens hipotiroïdisme, ¡vigila el consum del bròcolil!

També hi ha qui consumeix el bròquil cru quan és tendre, però en aquest cas cal fer un advertiment: no és convenient per a les persones amb hipotiroïdisme.

La raó és que les crucíferes contenen substàncies que impedeixen que la glàndula tiroides absorbeixi i utilitzi el iode. Aquestes substàncies s’activen només quan es mastega o tritura el bròquil cru; si es consumeix cuit no hi ha cap problema.


La temporada és d’octubre a abril; abans de comprar-ne, convé fixar-se en els exemplars que mostren una superfície ferma i de color verd fosc.

 Les verdures i fruites que no es pelen, com és el cas del bròcoli, convé comprar-les de cultiu ecològic sempre que es pugui; així disminuirem la possible presència de compostos tòxics. Si són propers i de temporada sabrem que fa poc que els han collit i que conserven millor els nutrients.

PROPIETATS/EFECTES DEL BRÒCOLI


Es tracta d’una verdura de la família de les cols ,molt rica en fibra, baixa en calories i amb una gran quantitat  de nombrosos fitoquímics naturalsque tenen un  un efecte preventiu contra el càncer. 
I per tant principis actius anticancerígens

Està considerada una de les hortalisses que conté més quantitat de nutrients per unitat de producte comestible; d’aquí ve que l’anomenem superaliment (superfoods, en anglès).
PROPIETATS/EFECTES

·         1. Ajuda en la detoxificació hepàtica

A més dels valors nutricionals i d'acció anticancerígena, el bròcoli també ens pot ajudar en els processos depuratius del fetge, ja que ens ajuda a millorar-ne el funcionament.

·         2. Exerceix un efecte protector de la mucosa gastrointestinal

S’ha descobert com el bacteri Helicobacter pylori relacionada amb les úlceres i els tumors d’estómac podria ser eliminada mitjançant la ingestió de verdures que contenen sulfora; com és el cas del bròquil.

·         3. Gran antioxidant
Conté una llista de compostos antioxidants que ens ajuden a eliminar els radicals lliures, unes partícules nocives que són la causa de diferents processos d’envelliment de l’organisme.
Els principals antioxidants  són:
·         La luteïna i zeaxantina, que ens ajuden a reduir el colesterol.
·         Els bioflavonoides que actuen conjuntament amb la vitamina C i ens poden ajudar a lluitar contra els refredats i la grip.
·         La clorofil·la que té propietats antiinflamatòries, antibactericides, i cicatritzants.
·         Protegeix les cèl·lules sanes de l’atac dels radicals lliures.

Salutació

Bon dia bloggers del compètic,
He triat el tema dels bons hàbits alimentaris,perque som el que mengem i tal com deia el Sabi grec Hipòcrates "Que l'aliment sigui la teva medicina".

Us vull parlar del bròcoli;

El bròcoli és un aliment que viu els seus anys daurats.