dissabte, 12 d’octubre del 2019

CONSELLS COM EVITAR ELS GASOS DEL BRÒCOLI



·         No s'han de combinar mai en un mateix àpat dues verdures crucíferes (com la col i coliflor, o les cols de Brussel·les i el bròquil).

·         És convenient combinar el bròcoli amb un gra d’all, una mica de ceba, una mica de gingebre o unes llavors carminatives, com el comí, per fer-ho més digerible.

·         Amanir sempre el bròcoli amb un rajolí d’oli cru, que ens ajudarà a assimilar-lo millor.

Si tens hipotiroïdisme, ¡vigila el consum del bròcolil!

També hi ha qui consumeix el bròquil cru quan és tendre, però en aquest cas cal fer un advertiment: no és convenient per a les persones amb hipotiroïdisme.

La raó és que les crucíferes contenen substàncies que impedeixen que la glàndula tiroides absorbeixi i utilitzi el iode. Aquestes substàncies s’activen només quan es mastega o tritura el bròquil cru; si es consumeix cuit no hi ha cap problema.


La temporada és d’octubre a abril; abans de comprar-ne, convé fixar-se en els exemplars que mostren una superfície ferma i de color verd fosc.

 Les verdures i fruites que no es pelen, com és el cas del bròcoli, convé comprar-les de cultiu ecològic sempre que es pugui; així disminuirem la possible presència de compostos tòxics. Si són propers i de temporada sabrem que fa poc que els han collit i que conserven millor els nutrients.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada