Es
tracta d’una verdura de la família de les cols ,molt rica en fibra, baixa
en calories i amb una gran quantitat de nombrosos fitoquímics naturalsque tenen un un efecte
preventiu contra el càncer.
I per tant principis actius anticancerígens
Està considerada una de les hortalisses que conté més quantitat de
nutrients per unitat de producte comestible; d’aquí ve que l’anomenem
superaliment (superfoods, en anglès).
PROPIETATS/EFECTES
·
1.
Ajuda en la detoxificació hepàtica
A més dels valors nutricionals i d'acció anticancerígena, el bròcoli també ens pot ajudar en els processos depuratius del fetge, ja que ens ajuda a millorar-ne
el funcionament.
·
2.
Exerceix un efecte protector de la mucosa gastrointestinal
S’ha
descobert com el bacteri Helicobacter pylori relacionada amb les úlceres i
els tumors d’estómac podria ser eliminada mitjançant la
ingestió de verdures que contenen sulfora; com
és el cas del bròquil.
·
3.
Gran antioxidant
Conté una llista de compostos antioxidants que ens
ajuden a eliminar els radicals lliures, unes partícules nocives que són la
causa de diferents processos d’envelliment de l’organisme.
Els principals antioxidants són:
·
La luteïna
i zeaxantina, que ens ajuden a reduir el colesterol.
·
Els bioflavonoides
que actuen conjuntament amb la vitamina C i ens poden ajudar a lluitar
contra els refredats i la grip.
·
La clorofil·la
que té propietats antiinflamatòries, antibactericides,
i cicatritzants.
· Protegeix les cèl·lules sanes de l’atac dels
radicals lliures.
Està considerada una de les hortalisses que conté més quantitat de nutrients per unitat de producte comestible; d’aquí ve que l’anomenem superaliment (superfoods, en anglès).
ResponElimina