dissabte, 12 d’octubre del 2019

PROPIETATS/EFECTES DEL BRÒCOLI


Es tracta d’una verdura de la família de les cols ,molt rica en fibra, baixa en calories i amb una gran quantitat  de nombrosos fitoquímics naturalsque tenen un  un efecte preventiu contra el càncer. 
I per tant principis actius anticancerígens

Està considerada una de les hortalisses que conté més quantitat de nutrients per unitat de producte comestible; d’aquí ve que l’anomenem superaliment (superfoods, en anglès).
PROPIETATS/EFECTES

·         1. Ajuda en la detoxificació hepàtica

A més dels valors nutricionals i d'acció anticancerígena, el bròcoli també ens pot ajudar en els processos depuratius del fetge, ja que ens ajuda a millorar-ne el funcionament.

·         2. Exerceix un efecte protector de la mucosa gastrointestinal

S’ha descobert com el bacteri Helicobacter pylori relacionada amb les úlceres i els tumors d’estómac podria ser eliminada mitjançant la ingestió de verdures que contenen sulfora; com és el cas del bròquil.

·         3. Gran antioxidant
Conté una llista de compostos antioxidants que ens ajuden a eliminar els radicals lliures, unes partícules nocives que són la causa de diferents processos d’envelliment de l’organisme.
Els principals antioxidants  són:
·         La luteïna i zeaxantina, que ens ajuden a reduir el colesterol.
·         Els bioflavonoides que actuen conjuntament amb la vitamina C i ens poden ajudar a lluitar contra els refredats i la grip.
·         La clorofil·la que té propietats antiinflamatòries, antibactericides, i cicatritzants.
·         Protegeix les cèl·lules sanes de l’atac dels radicals lliures.

1 comentari:

  1. Està considerada una de les hortalisses que conté més quantitat de nutrients per unitat de producte comestible; d’aquí ve que l’anomenem superaliment (superfoods, en anglès).

    ResponElimina